Oglasnik, oglas VELIKA KNJIGA PRIRODNIH TERAPIJA - sim

Oglasnik, oglas VELIKA KNJIGA PRIRODNIH TERAPIJA - sim
0 star(s) from 0 glasova

Informacije kontakta

KLIKNI ZA MAPU

Dječja oprema i igračke

Stanje: Dobro

Općenito

Mobitel oglašivača: 0

Mobitel oglašivača 2: 0

Cijena: 200,00kn

Opis oglasa:

Knjiga je u odličnom stanju, čitljiva. VELIKA KNJIGA PRIRODNIH TERAPIJA - simptomi, dijagnoze, liječenje metodama iz prirode.

 

 

KAKO SE SLUŽITI OVOM KNJIGOM
Konzultiranje ovoga priručnika i služenje njime bit će krajnje jednostavni. Djelo je sastavljeno od tri cjeline, a svaka od njih uređena je po abecednom redu.
 
U prvom su dijelu popisani simptomi, bolesti ili patološke slike, odabrani među onima najuobičajenijima i najučestalijima. Za svaki je od njih izneseno nekoliko općih informacija koje će pomoći boljem razumijevanju patologije, njezina po-drijeda, preventivnih strategija i, nikako na posljednjem mjestu, eventualnu potrebu za obraćanjem liječniku.
 
Samoupravljati vlastitim zdravljem ne znači, naime, zanemariti suradnju s liječnikom (koji je zapravo u mnogim slučajevima od temeljne važnosti). »Liječi sam sebe«, tako bi zvučao poticaj koji se kao poruka provlači kroz ovaj rad., čija je namjera stimulirati svaku bolesnu osobu da se na putu koji vodi ozdravljenju učini aktivnim sudionikom.
 
Svaki su put predložene i korisne namirnice te terapeutski zanimljivo bi i je. Sugerirani su također eventualno mogući homeopatski lijekovi te najupuuiije hidroterapeutske prakse. Ne nedostaje ni uputa za terapeutsko korištenje oli-goelemenata, kao ni poneki praktičan savjet za poboljšanje vlastita načina života. U drugom su dijelu predstavljene neke dijagnostičko-terapeutske tehnike s kojima će čitatelj, u potrazi za nekim »prirodnim« terapeutskim putem, po svoj prilici doći u dodir. Te tehnike nisu uvijek samoupravljive, nego zahtijevaju prisutnost i intervenciju liječnika (ili barem nekoga kompetentnog i stručnog »operatera«).
 
No bez obzira na to činilo nam se korisnim posvetiti i njima pokoji informativni redak. Ne samo onima koje se često spominju u prvom dijelu ove knjige, nego i manje uobičajenim terapijama i dijagnostičkim sustavima kojima, ako ništa drugo, ne možemo ignorirati postojanje.
 
U posljednjem je dijelu pobrojeno voće, povrće i začinsko bilje uobičajeno u našim kuhinjama. Za svaku namirnicu ili mirodiju opisane su glavne prehrambene značajke i moguća terapeutska upotreba. Sugerirani su također — često jednostavno u obliku recepata - neki postupci pomoću kojih se dotično bilje može koristiti na najbolji način.
Svi homeopatski lijekovi te razni fitoterapeutski ekstrakti navedeni su pod znanstvenim imenom na latinskom jeziku. Premda u velikoj većini slučajeva taj izbor ne stvara velikih poteškoća (nitko, primjerice, vjerojatno neće imati sumnji u pogledu identifikacije predložene biljke ako pročita Mentha umjesto menta ili Cha-momilla umjesto kamilica...)* katkad se znanstveni naziv može doista znatno udaljavati od onoga kojeg smo navikli čuti. Kao, primjerice, u slučaju blagoga gloga, koji je uistinu teško povezati s njegovim latinskim nazivom Crataegus oxyacantha. Činilo nam se svejedno važnim zadržati znanstveno nazivlje, zbog toga sto su upravo pod njim neki proizvodi etiketirani i poznati diljem svijeta. U doba ujedinjene Europe može vam se, naime, dogoditi da morate ući u neku englesku ili švedsku ljekarnu da biste kupili, na primjer, matičnu tinkturu gloga. Pa ako vam znanje engleskog nije do te mjere savršeno, mogli biste se naći u ozbiljnoj neprilici. Naprotiv, ljekarnik će odmah razumjeti vašu molbu ako na nekoj ceduljici napišete Crataegus oxycantha TM.
M ilic2sc unkture (TM) pripremaju se tako da se svježe biljke stave na neko vrijeme, koje obično nije kraće od 21 dan, u etilni alkohol. Postotak alkohola u finalnom pripravku ispada, općenito, između 45 i 65%. Te se alkoholne tinkture nazivaju »matične«, jer predstavljaju polazni materijal za dobivanje (putem sukcesivnih razrjeđivanja) homeopatskih lijekova.
 
GUcerinski macerati (MG), znani također pod nazivom gemoderivati, ekstrakti su dobiveni iz dijelova biljaka koji su sazdani od tkiva u procesu brzog i bujnog razmnožavanja. Riječ je o estraktima pupoljaka, mladih izbojaka, mladih kor-jenčića, kore korijenja i mladih stabljika, te svježeg sjemena. Sva embrionalna biljna tkiva bogata su hormonima, enzimima, bjelančevinama i nukleinskim kiselinama DNA i RNA, riječju, biološki vrlo aktivnim supstancijama.
 
Esencijalna ulja (OE) hlapljive su supstancije sadržane u listovima, cvjetovima, plodovima i drugim dijelovima biljaka. To su vrlo koncentrirani produkti koji se obično dobivaju destilacijom u struji vodene pare. U nekim slučajevima (kao što su esencije agruma) usvojena je metoda tiještenja kore.

 

Ostale informacije

Kategorija:

Uredski pribor » Ostalo

Slični oglasi:
Knjiga Velika ilustrirana povijest svi
Čovjek - velika ilustrirana encikloped
Velika ilustrirana povijest svijeta 19
Knjiga Bjelkan od Gavran Vidović
KERŠOVANI VELIKA ILUSTRIRANA POVIJEST